News

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Print

Nyt fra South by
Southwest fronten

Mensch er taget til Austin, Texas, for, sammen med et par hundrede tusinde andre mennesker, at deltage i South by Southwest (SXSW). Festivalen anses for en af verdens største indenfor tech, musik og film og sammen med Austins uofficielle slogan “Keep Austin Weird” giver det en vidunderlig blanding af mennesker, teknologi og kultur.

Hurtigere, højere, bedre

Men udover at være en smeltedigel af alle mulige forskellige mennesker og eksistenser er SXSW stedet, hvor nye teknologier og trends præsenteres, promoveres og demonstreres. Og hvad er disse, så i 2017?

Et af de vigtigste nøgleord er hurtigere. Dette gør sig gældende på tværs af stort set alle trends. Vi vil være hurtigere til at fremfinde information, flytte data og formidle kommunikation.

I praksis kan dette ses i en række af de forskellige talere, der har været på SXSW, lige fra John Maeda, der fortalte om “Design in Tech rapporten for 2017”, hvor en af de vigtigste takes var behovet for “computational designere”, der kan kan løse opgaver på tværs af faggrupper, såsom udvikling, user experience og digitalt design.

En anden der berørte emnet var Vint Cerf, en af grundlæggerne af det vi idag kender som Internettet, der talte om tilblivelsen og udviklingen af nettet og behovet for udvikling af nye protokoller for at sikre et vedvarende internet.

På samme måde går snakken om kunstig intelligens, gen-optimering og opgradering af den menneskelige formåen igennem digitale løsninger, på hvordan vi kan opgradere os selv til at blive en endnu bedre udgave af os selv og som samlet “organisme”.

Vi vil gerne snakke med maskinerne… og lidt med dyrene

En anden stor trend på SXSW er chatbots. Du kan ikke kigge igennem et dagsprogram for interactive scenen uden at falde over mindst 10 forskellige snakke om chatbots og kunstig intelligens. Og med god grund, for det er idag let at komme igang og teste mulighederne af.

Som en af speakerne fra Chatfuel lover “på 7 minutter har du din første chatbot oppe at køre”. Og det er vitterligt let at komme igang med at lave en chatbot, men som lead tech på facebook messenger Mikhail Larionov sagde, “hold fokus på formålet og lav det rigtige”.

Alle kan lave en chatbot, men som debatten gik på kræver det en ny type designer at lave en god chatbot – Som vi har tænkt os at forskrække alle på kontoret med blev tekstforfatteren nævnt som den nye designer af chatbots.

Udover at ville snakke med vores maskiner, var et andet interessant emne Thad Starners oplæg “not your mamas weararbles” der fortalte om mulighederne for brug af enheder som google glasses på hospitaler og brandstationer, men også afslutningsvis, hvordan teknologien idag udvider muligheder for i højere grad at kommunikere med dyrene, hvilket for eksempel giver en stor fordel for redningshunde og servicehunde.

10 dages SXSW – 1,5 times Mensch

Dette var en meget kort opsamling fra vores tur til SXSW, for at give dig et lille indblik i, hvad der sker herovre i Austin. Vil du høre endnu mere om, hvad du skal holde øje med af trends, så tilmeld dig vores event den 29. marts og få 1,5 times kondenseret South by Southwest i Bredgade.

Tilmeld dig eventet